Specialistenplan.nl

Wat zijn de huidige bouwtrends?

Deel artikel

Je wilt samen met je partner een nieuw huis bouwen, maar je wilt niet een standaard huis laten bouwen. Je wilt dus uniek zijn en meegaan met de trends die in de bouw aanwezig zijn. Maar wat zijn de huidige trends in de bouw?

Drones

De eerste trend is het gebruik maken van een drone. In het verleden duurde het meerdere weken om een gehele bouwplaats in kaart te brengen, terwijl het tegenwoordig binnen enkele minuten kan. Door de drones te gebruiken kunnen de bouwers goed zien waar er iets kan liggen op het bouwterrein en hier rekening mee houden tijdens het bouwen. Door deze trend te gebruiken, besparen de bouwers tijd en hiermee ook geld.

Drone technologie is nog steeds aan het aanpassen, want op het gebied van nauwkeurigheid en precisie kan het nog steeds beter. Door de ontwikkeling van drones, zijn er minder mensen nodig. Ook zullen steeds meer bedrijven mee doen aan dit dronespel. Kijk uit voor meer bedrijven en aannemers die drones vanaf dit jaar zullen gebruiken!

Robotica

Ook de bouw kan niet onder het gebruik uitkomen van robots. Steeds vaker zie je dat robots worden gebruikt bij werkzaamheden.
Robots worden vooral gebruikt bij het leggen van bakstenen en taken waar robots goed in zijn omdat ze non-stop door kunnen werken. Robots hebben namelijk geen slaapnood of hebben een lunchpauze nodig. In 2019 wordt er verwacht dat er steeds meer robots ontwikkeld zullen worden en de meer saaie zullen overnemen van de bouwvakkers. De bouwvakkers kunnen zich meer focussen op hun taken die meer skills behoeven.

Gerelateerd nieuws

Bouwen uitbesteden of zelf doen?

Iedereen heeft dromen in het leven. Een goede partner vinden, een kindje krijgen, een eigen huisdier kopen, een mooie auto. Bij veel mensen hoort een

Eigen huis bouwen?

Voor vele mensen is een huis bouwen een te grote stap die afschrikt omdat er immers heel wat bij komt kijken. Het is een groot