Waarom kiezen voor dakisolatie?

waarom dakisolatie

Waarom kiezen voor dakisolatie?

Als u verstandig bent, dan investeert u in dakisolatie. En goed geïsoleerd dak brengt u meer wooncomfort en bovendien gaat u flink besparen op de energierekening. De warmte blijft namelijk langer in uw huis, terwijl kou minder gemakkelijk uw huis binnendringt. Als we kijken naar dakisolatie, dan wordt verschil gemaakt tussen de isolatie van een plat dak en isolatie van een hellend dak.

Minerale wol soorten

Als u een nieuwbouwwoning betrekt, dan kunt u er vanuit gaan dat die standaard goed geïsoleerd zijn. Anders is dat voor bestaande oude woningen. Door te kiezen voor dakisolatie bespaart u al snel op de energierekening en is de investering snel terugverdiend. Als het gaat om de isolatie van uw dak gaat, dan komt u in contact met materialen als minerale wol soorten, PIR, EPS, XPS-platen, folies en bevestigingsmateriaal. U kunt ervoor kiezen om zelf isolatie voor uw aan te brengen, beter is het inschakelen van een professional. Kies in elk geval altijd voor professioneel materiaal als u zelf met de isolatie voor uw dak aan de slag gaat. 

Warme en koude dakisolatie

Als u een plat dak heeft, dan kan het dak op verschillende manieren geïsoleerd worden. Vaak wordt gekozen voor een werkwijze die dakisolatie van buitenaf genoemd wordt. Is uw dak nog wel in goede conditie, dan kan van binnenuit isoleren een optie zijn. Mocht u zelf met de isolatie van uw dak aan de slag gaan maar hebt u geen idee welke werkwijze de beste is, check dit dan bij een professional. Isolatie van buitenaf is dus de meest toegepaste methode als het om de isolatie van een plat dak gaat. Isolatie van buitenaf wordt ook wel eens warm dakisolatie genoemd. In dat geval komt de isolerende laag van bijvoorbeeld PIR en EPS dus aan de buitenzijde van het platte dak. De isolatie rust dan dus op de dragende constructie van het dak.

U kunt ook kiezen voor isoleren bovenop de al liggende dakbedekking. Dit kan prima met XPS laten. De al liggende dakbedekking fungeert dan als de waterdichte afdeklaag. Niet verrassend wordt de isolatie van uw dak van binnenuit ook wel koud dak isoleren genoemd. Dan plaatst u steen- of glaswol als isolerende laag, nu aan de binnenkant van het dak. Dan brengt u ook een extra folie aan, om vocht te weren.

Bij Isolatienoord vertellen ze u alles over de verschillende soorten dakisolatie!

Niet erg ingewikkeld

Is dakisolatie van toepassing op een hellend dak? Dan wordt doorgaans de werkwijze isolatie van binnenuit gehanteerd. Ook dan wordt vaak steenwol of PIR gebruikt. Doet u dit, dan is het wel verstandig om dampremmende folie te gebruiken. Condensvorming en vocht zal niet in contact komen met het isolatiemateriaal of met de dakconstructie. Uiteraard kiest u voor een perfecte afwerking met gipsplaten. Dan hebt u alles weer keurig netjes in orde. Ook bij een hellend dak kan dakisolatie van buitenaf aangebracht worden. Is de helling op uw dak kleiner dan 25 graden? Plaatst u dan waterkerende dampopen folie. En zo is de isolatie van uw dak dus niet iets dat per definitie heel ingewikkeld is. U geniet meteen van de voordelen van het isoleren van uw dak. Want vanaf het moment dat het aangebracht is, bespaart u op de energienota.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *