Specialistenplan.nl

Verhuisdozen huren of kopen?

Deel artikel

Een verhuizing is een flinke klus die veel voorbereiding vereist. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van mensen die je helpen, een strategisch plan bedenken en genoeg dozen in huis hebben om al je spullen in te doen! Heel veel schoenendozen of oude verpakking dozen van ander meubilair verzamelen is natuurlijk een optie, maar niet bepaald erg handig. Je gebruikt hier natuurlijk verhuisdozen voor! Logisch als je deze niet standaard in huis hebt, maar kun je ze dan beter huren of kopen? Lees het hier!

 

Je hebt ze vrij lang nodig

Het is natuurlijk niet realistisch om te denken dat je de dozen alleen nodig hebt voor de dagen dat je echt gaat verhuizen. Je spullen zullen echt wel wat langer in die dozen ingepakt zitten. Je begint natuurlijk al een aantal weken voor de verhuizing met inpakken, waar je de dozen dus al nodig hebt. Als je in de zomer gaat verhuizen, kun je bijvoorbeeld al je winterkleding ruim van tevoren inpakken. Wanneer je verhuisdozen zou huren, zou je deze dus best wel voor een lange tijd moeten huren. 2 weken zijn hierin al best wel krap.

 

Extra kosten als het wat langer duurt

Als je je verhuisdozen voor twee weken huurt, zit je dus echt in tijdsdruk dat het binnen twee weken moet. Buiten het feit dat dit je heel veel stress zou opleveren die je kan vermijden door het gewoon in je eigen tempo te kunnen doen, komen er ook extra kosten bij kijken als je het niet redt binnen de twee weken. Er worden namelijk extra kosten gerekend voor een verlenging. Voor dat geld kan je net zo goed je eigen dozen kopen!

Je moet extra voorzichtig zijn

Als je iets huurt, betaal je daar vaak een borg voor. Zo ook met verhuisdozen! Veel verhuisdozen zijn namelijk best wel wat waard en als jij ze beschadigt, kan het verhuisbedrijf ze niet meer aan anderen huren. Een borg is meestal best wel een groot bedrag, dus als jij gehuurde verhuisdozen hebt, zal je extra voorzichtig moeten zijn. Dit is echter niet het meest makkelijke tijdens een verhuizing, waar je dozen zo vol mogelijk probeert te vullen en er veel mee moet sjouwen.

 

Een verhuisbedrijf huren

Als je je helemaal nergens zorgen over wilt maken, dan kan je natuurlijk het beste een verhuisbedrijf inhuren. Zij hebben de materialen en de expertise om jou alle zorgen uit handen te nemen. Zo hoef je je helemaal geen zorgen te maken over het wel en wee van je verhuisdozen!

Gerelateerd nieuws

Bouwen uitbesteden of zelf doen?

Iedereen heeft dromen in het leven. Een goede partner vinden, een kindje krijgen, een eigen huisdier kopen, een mooie auto. Bij veel mensen hoort een

Eigen huis bouwen?

Voor vele mensen is een huis bouwen een te grote stap die afschrikt omdat er immers heel wat bij komt kijken. Het is een groot