Specialistenplan.nl

Tips voor het maken van een eigen website

Deel artikel

Als je graag een eigen website wilt gaan maken zijn er veel verschillende zaken waar je mee te maken krijgt. Zo heb je altijd te maken met het plan waarop je de website wilt gaan maken. Maar ook zaken als een naam voor je website zijn erg belangrijk. Het verschilt per website hoe je deze moet maken en ontwerpen. Hier staan een aantal tips voor het maken van een eigen website.

Zorg voor een goede naam

Een goede naam voor je website is erg belangrijk. Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten met het bedenken van je naam. Zo wil je graag een naam die onthouden wordt. Dit betekent meestal dat de naam niet heel lang moet zijn en iets unieks is vaak ook handig. Je wilt alleen ook dat mensen terecht komen bij jouw website als ze het onderwerp Googelen. Daarom is het aan te raden om te kiezen voor een naam die ook weer iets van het onderwerp erin heeft verwerkt. Als je een goede naam hebt bedacht moet je proberen deze zo snel mogelijk vast te stellen. Je wilt niet dat iemand anders gebruik gaat maken van deze naam. Daarom is het slim om zo snel mogelijk een domeinnaam aan te schaffen, dan weet je zeker dat niemand anders je naam kan gaan gebruiken.

Heb een duidelijke doelgroep voor ogen

Bij een website maken is het belangrijk dat je dit doet met in je achterhoofd al een doelgroep. Dit zorgt er namelijk voor dat je al veel doelgerichter aan de slag kan. Het duidelijk maken van je doelgroep kun je bijvoorbeeld doen door middel van een persona. Een persona is een denkbeeldig iemand die jouw website zou kunnen bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan geslacht, leeftijd en woonplaats. Door dit duidelijk te hebben kun je ook beter bedenken wat je moet doen om je doelgroep te bereiken.

Krijg je website online met een vorm van hosting

Om er echt voor te zorgen dat jouw website beschikbaar is voor verschillende mensen moet die echt online staan. Dit gebeurt alleen als je website gehost wordt. Een voorbeeld van waar je dit zou kunnen doen is WordPress hosting. Hiermee kunnen mensen echt jouw website bezoeken. Er zijn veel verschillende bedrijven die dit aanbieden. WordPress is in eerste instantie gratis en daarom een bedrijf dat veel gekozen wordt. Als je nu al weet dat je een hele grote website gaat maken kan een andere hosting misschien beter bij jouw wensen passen.

Maak een mooi ontwerp voor je website

Iets wat je ook moet doen om je website online te krijgen is een ontwerp maken. Je kunt er voor kiezen om dit zelf te doen, maar een professional zou dit ook voor je kunnen doen. Stel dat je gebruik maakt van WordPress is het nog best goed te doen om het zelf te maken. Wel is het belangrijk dat je er dan voor zorgt dat het er nog redelijk professioneel uit ziet. Dit kan best wel veel tijd kosten, dan is het misschien toch beter om het uit handen te geven.

Gerelateerd nieuws

Bouwen uitbesteden of zelf doen?

Iedereen heeft dromen in het leven. Een goede partner vinden, een kindje krijgen, een eigen huisdier kopen, een mooie auto. Bij veel mensen hoort een

Eigen huis bouwen?

Voor vele mensen is een huis bouwen een te grote stap die afschrikt omdat er immers heel wat bij komt kijken. Het is een groot