Specialistenplan.nl

Met een gerust hart op reis kan!

Deel artikel

Vakantie is leuk, wanneer je zonder zorgen kunt genieten ervan. Wanneer je op vakantie gaat is het belangrijk dat je jouw huis goed beveiligd. En dankzij elektronische beveiliging is het mogelijk dat je jouw eigendommen thuis veilig kan achterlaten. Hier zijn er enkele tips die zeker moet toepassen, als je met een gerust hart op reis wilt gaan.

Volg deze tips om tijdens jouw vakantie op de hoogte te blijven van de beveiliging van jouw huis.

Het huis moet levendig zijn

Je wilt dat het lijkt alsof jouw huis wordt bewoond tijdens jouw afwezigheid. Ingewoond betekent niet dat je lichten de hele dag en nacht aan zijn – dat is een teken dat je niet thuis bent. Je kunt een huis bewoond laten lijken door lichttimers te kopen en ze op verschillende tijdstippen ’s avonds je lampen in verschillende kamers te laten aanzetten.

Maak het erf schoon

Maak jouw erf schoon voordat je weggaat en sluit de tuin goed op. Als je ladders buiten houdt, zorg er dan voor dat je ze aan een ketting of hangslot hangt. Een ladder kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot vensters van de tweede verdieping. Ook grote struiken moet je klein houden, zodat het geen schuilplaats kan bieden aan dieven.

Koop een kluis

Houd jouw waardevolle spullen verborgen. Als een inbreker toegang tot jouw huis kan krijgen, zullen ze snel op zoek gaan naar gemakkelijk in te pakken waardevolle spullen. Verberg sieraden, vuurwapens en andere waardevolle spullen in een kluis. Houd er rekening mee dat inbrekers waarschijnlijk eerst jouw slaapkamer en woonkamer raken in plaats van secundaire slaapkamers, badkamers of zelfs jouw garage.

Beveilig alle ramen en deuren

Vergeet niet alle ramen en deuren op slot te doen, ook de garagedeur. Besteed speciale aandacht aan toegangsdeuren voor huisdieren. Haal ook alle verborgen reservesleutels uit het huis. Schakel jouw garagedeur uit om te voorkomen dat dieven deze openen met een universele afstandsbediening. Voor deskundig advies ben je terecht bij de slotenmaker. Controleer voordat je vertrekt alle veiligheidssluitingen op de ramen en buitendeursloten.

Installeer een huisbeveiligingssysteem

Koop een professioneel huisbeveiligingssysteem met een alarmsysteem en videobewaking voordat je op vakantie gaat. Hiermee kan je de beveiliging van jouw huis rechtstreeks vanaf jouw smartphone bewaken en het is een groot afschrikmiddel voor inbrekers. Zorg ervoor dat bewakingscamera’s op goed zichtbare locaties worden geplaatst. Plak ook stickers en emblemen om jouw huisbeveiligingssysteem buiten te adverteren in de buurt van de meest voor de hand liggende toegangspunten zoals deuren en ramen op de begane grond. Een smart slot met camera is heel handig, want dan kan je vanuit een afstand toegang geven aan familie om het huis in te kunnen voor controle. Je hoeft dan geen reservesleutel te bewaren.

Vertel niemand dat je op vakantie gaat

Dit is het belangrijkste. Door op social media jouw afwezigheid bekend te maken geef je inbrekers een uitnodiging. Vermijd het aankondigen van jouw aanstaande vakantie en deel geen reisfoto’s terwijl je weg bent. Het is verleidelijk, maar dit laat zien dat je niet thuis bent.

Gerelateerd nieuws

Bouwen uitbesteden of zelf doen?

Iedereen heeft dromen in het leven. Een goede partner vinden, een kindje krijgen, een eigen huisdier kopen, een mooie auto. Bij veel mensen hoort een

Eigen huis bouwen?

Voor vele mensen is een huis bouwen een te grote stap die afschrikt omdat er immers heel wat bij komt kijken. Het is een groot