Specialistenplan.nl

Loodgieter

Een loodgieter is een vakman die zich richt op aanleg en onderhoud van sanitair, verwarmingsinstallaties, waterleidingen en/of riolering. Het woord loodgieter is ontleend aan het gieten van stroken lood en loden pijpen. Deze stroken werden gebruikt om buizen waterdicht te maken.
Vroeger legde je als loodgieter water- en gasleidingen aan en repareerde je ze. Tegenwoordig heeft een loodgieter meer taken. Een loodgieter verricht namelijk ook werk aan verwarmingsinstallaties, rioleren en sanitair. Er zijn ook loodgieters die een daklekkage verhelpen, maar daar zijn er niet veel van.

Wil je weten of je een loodgieter in moet schakelen? In de volgende problemen kan een loodgieter hulp bieden.

Lekkage

Een lekkage kan verschillende vormen hebben. Zo kan jouw waterleiding of afvoer lek zijn of er kan een verstopping zitten in de afvoer. Daarnaast kan je ook een dak lekkage hebben. Een lekkage is vaak met het blote oog zichtbaar. Als je het probleem zelf probeert op te lossen, kan het probleem alleen maar erger worden. Het is dus raadzaam om direct een loodgieter in te schakelen. Als je de loodgieter hebt ingeschakeld, kan hij het in jouw leidingnetwerk of dak snel dichten. De schade blijft op deze manier beperkt.
Mocht je geen lekkage kunnen zien, maar vermoed je wel een lekkage? Schakel dan ook direct de loodgieter in. Je moet niet te lang wachten om de loodgieter in te schakelen, want een ‘onzichtbare’ lekkage kan snel voor veel schade zorgen.

Verstopping

Heb je het vermoeden dat het water niet meer wegloopt of nauwelijks? Dan is er waarschijnlijk een verstopping. Je kan het eerst zelf proberen om de verstopping te verhelpen. Dit kan door middel van een ontstopper of ontstoppingsmiddel. Als dit niet lukt, is het raadzaam om een loodgieter in te schakelen. Een loodgieter kan een verstopping wel makkelijk verhelpen, want hij beschikt over de nodige kennis en de juiste middelen om de verstopping te verhelpen. Heb je vaker last van een ontstopper? Dan kan een loodgieter de afvoer regelmatig doorspuiten. De rommel verdwijnt dan uit de leidingen en dit maakt de kans op verstopping een stuk kleiner.

Cv-ketel reparatie en onderhoud

Als je een probleem hebt met je cv-ketel, komt er geen warm water meer uit de kraan. De kans is heel groot dat het slechts een storing is. Als je een loodgieter inschakelt, is de storing snel verholpen. Ga niet zelf aan de ketel prutsen maar laat het aan een loodgieter over. De kans is namelijk aanwezig dat het erger wordt, omdat een cv-ketel een complex apparaat is.

pexels-karolina-grabowska-4194850
pexels-jacek-jan-skorupski-4328899