Hoe werkt duurzame energie?

Hoe werkt duurzame energie?

Door de jaren heen zien we dat het steeds slechter gaat met onze aarde. Veel mensen doen nog niet aan recycling en men jaagt zoveel op dieren dat deze helemaal van de aardbol verdwijnen. Gelukkig zijn er nog mensen die wat willen doen om ervoor te zorgen dat onze aarde nog leefbaar zal zijn voor onze kinderen en kleinkinderen.

We weten allemaal hoe schadelijk fossiele brandstoffen kunnen zijn voor het milieu. Onze auto’s zorgen voor een groot deel hiervoor door veel CO2 uit te stoten. Daarom bestaan er tegenwoordig ook elektrische auto’s. Deze werken niet op brandstof, maar op elektriciteit. Hierdoor komen er geen schadelijke stoffen in de lucht. Om elektriciteit op te wekken is hier de hulp nodig van wind, water en de zon. Alleen op deze manier kan er elektriciteit worden geproduceerd op een duurzame energie.
Maar dit alleen is niet genoeg. Daarom is men gekomen met de energietransitie.

Energietransitie is een beleidsdoel die neergelegd is door het Klimaatakkoord in Parijs. Dankzij dit zullen vele landen trachten te overstappen naar duurzame energiebronnen zoals zonne- en windenergie. We gaan dus rekenen op de natuur om ons van energie te voorzien. Het is niet alleen beter voor ons milieu, maar het ziet ernaar uit dat fossiele brandstoffen langzaam uitgeput raken en dat kolencentrales steeds meer verkleind worden. Het is dus niet alleen een goed initiatief, maar is ook nodig voor ons al mensen.
Volgens het plan moet Nederland in 2020 één van de duurzaamste landen van Europa zijn.

Dankzij deze duurzame energietransitie gaat men niet alleen proberen om meer energiepanelen en windmolen te bouwen, maar gaat men ook onderzoekingen plegen op het gebied van duurzaam technologie. Het is dus een zeer goed initiatief en jouw ondersteuning zal ervoor zorgen dat het zeker haalbaar zal zijn.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *