Specialistenplan.nl

Het kiezen van een buffetkast, waar moet je op letten?

Deel artikel

Een buffetkast in je woon- of eetkamer is een echte blikvanger. En niet zomaar één, naast de vele opbergruimte is deze ook nog eens lekker decoratief te gebruiken! Ruimte genoeg voor je nieuwe servies of een mooie plek voor je goudmijntjes, die je laatst gescoord hebt bij de kringloop. 
Buffetkasten zijn er in veel verschillende soorten en maten. Hoe kies je nu de buffetkast die echt aansluit bij je persoonlijke wensen en stijl? Het lijkt een makkelijke keuze, maar vaak loop je tegen zaken aan waarvan je vooraf niet wist dat je je er druk over zou maken. Geen stress, lees verder en wij helpen je bij het kiezen van een buffetkast die bij jou past, en bij je interieur natuurlijk.

Kies de juiste maat

Bepaal eerst het formaat van de buffetkast. Je kunt een kast tegenkomen binnen je budget en in jouw stijl, maar dan weet je niet of de maat goed is. 
Kies voor een minimum en een maximum maat in zowel hoogte, breedte en diepte. Dan zul je de plank sowieso niet misslaan. Let erop dat de buffetkast die je kiest, goed uitkomt in de ruimte. Houd ook rekening met de indeling van de kast, deze dient tenslotte als functionele opbergruimte.

Wat is je budget?

Bepaal je budget en houd je eraan. Ga je dus niet verlekkeren in een winkel die niet geschikt is voor je portemonnee, dat voorkomt teleurstelling. Laat je niet verleiden tot een duurdere aankoop dan gepland, anders wordt die buffetkast een nogal zure (en dure) eye-catcher in je huis. 
Het is altijd een goed idee om een kijkje te nemen in de kringloopwinkel. Het kan maar zo zijn dat je daar dé perfecte buffetkast tegen het lijf loopt. Een voordeel hiervan is dat je de kast helemaal kan aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Lekker origineel. 
Iets minder low budget, maar nog steeds goed voor je spaarcenten, is het kiezen van een buffetkast bij een grotere meubelzaak. Daar vind je altijd wel een stijl die bij je past voor een fijne prijs. 
De oerdegelijke buffetkasten vind je bij de duurdere meubelzaken, en vaak gaan deze kasten een leven lang mee. Tenslotte kun je ervoor kiezen om een buffetkast te laten maken, deze zal dan zeker origineel zijn en perfect aansluiten bij jouw persoonlijke voorkeuren.

Bepaal de stijl & kleur

De stijl van de kast hoeft niet hetzelfde te zijn als die van je huidige meubels. Zo kun je in een industrieel interieur heel goed kiezen voor een buffetkast in de stijl van de jaren 50. 
Om je stijl echt eigen te maken, kun je kiezen voor een felle kleur of een buffetkast die gemaakt is van bijzondere materialen. 
Wanneer je van plan bent om je gehele interieur te veranderen, dan doe je er goed aan om eerst een moodboard te maken. Het gebruik van een moodboard zorgt ervoor dat je interieur straks één geheel is, in de stijl die jij voor ogen hebt. Google en Pinterest zijn je beste vrienden. Zoek binnen jouw budget op stijl, kleur en let hierbij ook op de functionaliteit van de meubels.

Bron: www.stylishcolors.eu

Gerelateerd nieuws

Bouwen uitbesteden of zelf doen?

Iedereen heeft dromen in het leven. Een goede partner vinden, een kindje krijgen, een eigen huisdier kopen, een mooie auto. Bij veel mensen hoort een

Eigen huis bouwen?

Voor vele mensen is een huis bouwen een te grote stap die afschrikt omdat er immers heel wat bij komt kijken. Het is een groot