Specialistenplan.nl

Gevelreiniging: 3 redenen waarom je dit het beste goed bijhoudt

Deel artikel

Gevels kunnen erg vies worden en door gevelreiniging uit te laten voeren ziet je woning er weer als nieuw uit. Uitlaatgassen, zuren van de regen, mos, algen en opspattende modder zijn allemaal oorzaken voor een vieze gevel en daarmee krijgt deze het zwaar te verduren. Een vieze gevel is niet alleen lelijk om tegenaan te kijken. Deze aanslag kan ernstige schade aanrichten als je het niet verwijderd en je je gevel niet beschermd. Gevelreiniging heeft dus zeker ook een preventieve functie. Hier hebben we drie redenen verzameld waarom het goed is om jouw gevel regelmatig te reinigen.

  1. Gevelreiniging gaat defecten tegen

Een gevel met aanslag en viezigheid kan sneller defect raken. Zuren bijten in je stenen en voegen en algen en mossen beschadigen dit ook. Als er in deze voegen en stenen water komt te zitten en dit bevriest in de winter, dan zet het water uit en kan er een barst in je gevel ontstaan. Een schone gevel zal veel minder snel beschadigen en dat betekent dat deze langer mee kan gaan. Gevelreiniging is dus een preventief middel om je gevel te beschermen. 

  1. Impregneren helpt tegen doorslaand vocht

Het impregneren van de muren is in de meeste gevallen een vast onderdeel van gevelreiniging. En het is zeker een goed idee om dat ook uit te voeren, want voor relatief weinig geld wordt je gevel dan beschermd tegen vocht. Een impregneermiddel is een waterafstotend laagje op je gevelmuren. Tegelijkertijd is het voor vuil, mos, algen en andere aanslag veel lastiger om zich op je muren te hechten. Door je muren te laten impregneren, is gevelreiniging dus aanzienlijk minder vaak nodig.

Een groot probleem met oudere gevels is doorslaand vocht. Dit is vocht dat de muren inkomt als het buiten regent en op de binnenmuren zichtbaar wordt. Doorslaand vocht is erg slecht voor de gezondheid van je muren en als het in de winter bevriest en uitzet, kan het je muren beschadigen. Daarnaast zorgt het binnen voor lelijke plekken en schimmel op de muur. Met gevelreiniging en impregneren kun je dit probleem verhelpen.

  1. Een schone gevel is beter te repareren

Het is belangrijk dat je goed voor je gevel zorgt. Dit zijn de muren die jou en je inwoners beschermen van buitenaf en die je woning staande houden. Een slechte gevel betekent een ongezonde woning. Het is erg gemakkelijk om je gevel zelf goed te onderhouden en als je er op tijd bij bent, dan kun je kleine probleempjes verhelpen voordat het grote problemen worden. Nadat je gevel gereinigd is zie je alle defecten veel beter. Je repareert gaten in stenen en voegen voordat je je muren impregneert. Je gevel kan er daarna weer erg lang tegen.

Andere voordelen van gevelreiniging

Een schone gevel is mooier en je woning ziet er na gevelreiniging weer als nieuw uit. Dat betekent ook dat deze gemakkelijker te verkopen is en dat je direct een goede indruk achterlaat op bezoekers en potentiële kopers. Laat dus je gevel regelmatig reinigen en je zal merken dat deze langer meegaat en aanzienlijk minder renovatiewerkzaamheden nodig heeft in de toekomst.

Gerelateerd nieuws

Bouwen uitbesteden of zelf doen?

Iedereen heeft dromen in het leven. Een goede partner vinden, een kindje krijgen, een eigen huisdier kopen, een mooie auto. Bij veel mensen hoort een

Eigen huis bouwen?

Voor vele mensen is een huis bouwen een te grote stap die afschrikt omdat er immers heel wat bij komt kijken. Het is een groot