Specialistenplan.nl

De VCA Basis dagcursus, wat houdt ze precies in?

Deel artikel

Het spreekt voor zich dat veiligheid op de werkvloer ongelofelijk belangrijk is. Iedereen is daar zich best wel van bewust, maar toch kan er in de praktijk worden vastgesteld dat niet iedereen op dit vlak over voldoende kennis beschikt, integendeel. Toch is een afdoende kennis cruciaal om ervoor te zorgen dat de werkomstandigheden op de werkvloer zo veilig mogelijk gehouden kunnen worden. Het volgen van een VCA Basis dagcursus kan je daar gelukkig bij helpen. Door het volgen van deze cursus wordt het niet alleen meteen duidelijk hoe de veiligheid structureel te verhogen, daarnaast leer je ook om potentieel gevaarlijke situaties te herkennen en preventief te ontmijnen. Ben jij ook geïnteresseerd om meer te weten te komen over het volgen van de VCA Basis dagcursus? Dat is mogelijk hier op deze pagina!

Waarom een VCA Basis dagcursus volgen?

Zoals hierboven reeds benadrukt is het belangrijk om altijd grondig stil te blijven staan bij de veiligheid die heerst (of in sommige situaties eerder niet heerst) op de werkvloer. Wanneer je ervoor kiest om een VCA Basis dagcursus te gaan volgen zal je kunnen vaststellen dat er eigenlijk op twee verschillende manieren kennis wordt verstrekt, namelijk:

1. Er worden tips gegeven om ongevallen op de werkvloer te kunnen voorkomen;
2. Er wordt aangegeven hoe te reageren bij bepaalde noodgevallen op de werkvloer;

Het volgen van een VCA Basis dagcursus en het behalen van het B-VCA certificaat mag dan op zich niet verplicht zijn, toch blijkt uit de praktijk dat ze door steeds meer opdrachtgevers en werkgevers wordt vereist wanneer er gevaarlijke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Alleen op deze manier kan men er namelijk zeker van zijn dat de werknemers een degelijke opleiding hebben genoten met oog voor de algemene veiligheid op de werkvloer.

Bestaan er ook alternatieven?

Het volgen van de VCA Basis dagcursus is in de praktijk veruit de populairste voorbereiding voor wat het behalen van het B-VCA certificaat betreft. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat er ook nog een aantal alternatieven bestaan. Zo zijn er in de praktijk uiteraard ook menig aantal mensen die het leuker vinden om zelf te studeren voor het behalen van het certificaat. Dat is mogelijk door middel van de twee onderstaande opties:

1. Een e-learning cursus waarmee je dus zelf gaat studeren op het internet;
2. Het kopen van een schriftelijke cursus voor het zelf studeren voor de B-VCA;

Zelfstudie kan inderdaad een mogelijkheid zijn, maar vereist een bepaalde discipline. Bovendien spreekt het voor zich dat ook in dit geval geldt dat je verplicht bent om een examen af te leggen wil je het B-VCA certificaat kunnen behalen.

In één dag de VCA Basis opleiding afronden

Veel mensen denken dat het een behoorlijke tijd duurt voordat ze over voldoende kennis beschikken om het B-VCA certificaat te kunnen behalen. Het bestaan van de dagcursus bewijst echter het tegendeel. Wil jij je dus met andere woorden op optimale wijze kunnen voorbereiden op het behalen van dit certificaat, maar wil je daar bij voorkeur niet al teveel tijd overheen laten gaan? In dat geval is het altijd de moeite waard om ervoor te kiezen om een VCA Basis dagcursus te volgen!

Gerelateerd nieuws

Bouwen uitbesteden of zelf doen?

Iedereen heeft dromen in het leven. Een goede partner vinden, een kindje krijgen, een eigen huisdier kopen, een mooie auto. Bij veel mensen hoort een

Eigen huis bouwen?

Voor vele mensen is een huis bouwen een te grote stap die afschrikt omdat er immers heel wat bij komt kijken. Het is een groot