Specialistenplan.nl

De ontwikkelingen van industriële robotica

Deel artikel

Industriële robotica wordt de laatste jaren steeds vaker ingezet om gedeeltes van het productieproces te automatiseren. Dit gebeurd bij de meest uiteenlopende bedrijven waar automatisering zowel het proces versneld als de foutmarges verkleind. Hoewel je bij industriële robotica vaak gelijk denkt aan grote bedrijven, kan het ook ideaal zijn voor kleine bedrijven. Industriële robotica hoeft niet perse op grote schaal worden ingezet, ook de kleinere processen zijn goed te optimaliseren, waardoor jouw werknemers meer tijd overhouden en dit nuttig kunnen besteden. Specifieke branches zoals metaalbewerking, maar ook andere industrieën kunnen grote stappen zetten aan de hand van industriële robotica.

 

Het toepassen van industriële robotica

Waarom zou je industriële robotica in te zetten binnen een bedrijf? Dit vragen veel mensen zich af. De hoofdreden hiervan is dat de flexibiliteit van robotica erg groot is. Robotica is een breed begrip en kan voor diverse doeleindes worden ingezet. Zo kan een programma zo ingesteld worden dat er 15 variaties van hetzelfde product van de band rollen. Door het programma kan het vlekkeloos en moeiteloos schakelen tussen deze 15 variaties en dit zonder veel verloren tijd. Doordat deze overgang weinig tijd kost, blijft de productie niet lang stil staan en bespaard dit in de kosten. Daarbij komt het grote voordeel dat robotica het mogelijk maakt om de hoge kwaliteit en continuïteit te kunnen waarborgen. In tegenstelling tot werknemers blijft de focus ieder moment 100% op het produceren.

 

Het  gebruik van industriële robotica

Hoewel de hoge kwaliteit constant is, is een kwaliteitscheck nooit overbodig. Met de technologieën van tegenwoordig kan dit eenvoudig gekoppeld worden zodat er een constante kwaliteitscheck wordt uitgevoerd. Een geavanceerd systeem kan zelfs fouten corrigeren waardoor de productie niet stil gelegd hoeft te worden. Dit zorgt ervoor dat er nog minder menselijke arbeid aan te pas komt.

Gerelateerd nieuws

Bouwen uitbesteden of zelf doen?

Iedereen heeft dromen in het leven. Een goede partner vinden, een kindje krijgen, een eigen huisdier kopen, een mooie auto. Bij veel mensen hoort een

Eigen huis bouwen?

Voor vele mensen is een huis bouwen een te grote stap die afschrikt omdat er immers heel wat bij komt kijken. Het is een groot