Codeslot: de sleutel die u altijd bij u heeft

Deel artikel

Misschien heeft u het wel eens meegemaakt: u loopt de deur uit van uw huis of bedrijfspand en de deur valt in het slot. U heeft uzelf per ongeluk buitengesloten. Of u heeft eens voor een dichte deur gestaan en u kon de sleutel niet snel vinden in de tas. Zeker als het donker is is dat lastig. En wat als de sleutel in de verkeerde handen valt? Herkenbaar? Een elektronisch codeslot op de deur voorkomt deze problemen. Want ook al denkt u dat het u niet gaat overkomen – een ongeluk zit nog altijd in een klein hoekje. Met een codeslot heeft u altijd de sleutel bij u. Maar welke systemen zijn er? En hoe werken ze? In dit artikel leest u er alles over.

Codeslot met en zonder pasje

Toegang tot uw woning of bedrijfspand met een elektrisch codeslot kan zowel met als zonder pasje geïnstalleerd worden. Beide keren heeft u wel een code nodig om de deur te openen. Veel bedrijven kiezen er vaak wel voor om er toch een pasje bij te gebruiken. Dat verhoogt het veiligheidsgevoel. U heeft immers 2 middelen nodig om toegang te verkrijgen tot de ruimte: een pasje en de code. Dus mocht er iemand er met het pasje vandoor gaan en diegene heeft de code niet – dan is het pasje nutteloos. Dit in tegenstelling tot de aloude sleutel.

Ook een reden die vaak wordt gesteld om te kiezen voor een codeslot met pasje: mocht een onbevoegde willekeurig wat cijfers in willen drukken in de hoop de juiste code te pakken te krijgen – dan komt deze sowieso niet binnen. Omdat deze persoon in kwestie geen pas heeft.

Bepaal zelf wie toegang heeft

Met deze elektronische toegangssystemen kunt u ook zelf bepalen wie wel en geen toegang heeft tot een bepaalde ruimte. Bijvoorbeeld door het niet vrijgeven van de code aan de desbetreffende groep of het individueel programmeren van de toegangspassen.

Naast een codeslot kunt u ook kiezen voor een elektrisch slot met vingerscan. Deze werkt dan ook alleen met hulp van uw vingerafdruk en hoeft u geen pasje voor te gebruiken. Voordeel is dus dat u en geen code hoeft te onthouden en/of geen pasje bij u hoef te dragen. Want ook die kunt u immers wel eens vergeten, wat heel menselijk is. Ook nu kunt u heel specifiek mensen aanwijzen die toegang hebben tot een bepaalde ruimte. Een pasje kunt u overdragen, een vingerafdruk niet.

Tips bij codeslot:

  • Gebruik bij voorkeur langere codes. Hoe korter de code, des te gemakkelijker het is om te kraken.
  • Gebruik geen voor de hand liggende codes, zoals uw geboortedatum of die van een dierbare. Deze zijn makkelijk te achterhalen. Hetzelfde geldt voor andere belangrijke data waarvan mensen afweten.
  • Gebruik geen herhalingen in de cijfers. Bijvoorbeeld 030303.

Eenvoudige installatie van elektrisch codeslot

Een elektronisch codeslot is eenvoudig te installeren en even eenvoudig in gebruik. Online zijn er diverse webshops waarbij u uitgebreid kunt rondkijken voor het voor u perfecte slot. Daarbij staan de vakmensen achter deze shops ook altijd klaar om u te helpen met antwoorden op uw vragen.

Gerelateerd nieuws

Bouwen uitbesteden of zelf doen?

Iedereen heeft dromen in het leven. Een goede partner vinden, een kindje krijgen, een eigen huisdier kopen, een mooie auto. Bij veel mensen hoort een

Eigen huis bouwen?

Voor vele mensen is een huis bouwen een te grote stap die afschrikt omdat er immers heel wat bij komt kijken. Het is een groot