Specialistenplan.nl

Alles wat je moet weten bij het bouwen van een caferacer

Deel artikel

Door de coronacrisis zijn steeds meer mensen motor gaan rijden. Nederland telde voorheen vooral latente rijders. Dit houdt in dat relatief veel mensen hun motorrijbewijs in bezit hebben, maar geen motorfiets geregistreerd hebben op hun naam. Vaak rijden ze slechts incidenteel motor in de vakanties of is de gezinssituatie zo veranderd, dat er geen tijd is om motor te rijden. Inmiddels is hier echter verandering in gekomen. Het is dan ook niet voor niets dat ook een caferacer bouwen het afgelopen jaar veel populairder is geworden. En dat heeft verschillende redenen.

Ten eerste is het op de Nederlandse wegen tegenwoordig veel rustiger doordat meer mensen vanuit huis zijn gaan werken. Hierdoor is de grootste vijand van motorliefhebbers: files en automobilisten, verdwenen. Daarnaast is het openbaar vervoer minder toegankelijk. Mocht je dus toch ergens naartoe moeten, dan is het bijna goedkoper en prettiger om gewoon weer een tweedehands motorfiets te kopen en deze wellicht zelfs op te knappen tot een sportieve caferacer. Klinkt dit jou ook als muziek in de oren, maar heb je geen idee hoe je dit aan moet pakken? Hier lees je alles wat je moet weten bij het bouwen van een caferacer.

Bepaal het budget


Voordat je een caferacer kunt gaan bouwen, is het eerst belangrijk om naar het potentiële budget te kijken. Hoeveel wil je maximaal aan de caferacer uitgeven? Vind je het geen enkel probleem om iets meer te besteden of zit je juist met een zeer krap budget? Hoe dan ook, het is belangrijk om te beseffen dat een caferacer niet altijd even goedkoop is. Het is niet enkel een kwestie van de gashendels vernieuwen en gaan. Voor die echte caferacer look moet er nog veel meer gebeuren en die kosten kunnen aardig snel oplopen.

Gelukkig zijn er wel verschillende manieren waarop je kunt besparen bij het bouwen van een caferacer. Bijvoorbeeld door in elk geval een geschikte basismotor te kopen. Je kunt kiezen voor één van de meest gekozen motorfietsen, maar ook voor een iets minder bekend merk. Zolang deze maar horizontaal gestroomlijnd is met twee even grote wielen. Dan is er zeker een mooie caferacer van te maken. Stel bovendien klussen die minder prioriteit hebben nog even uit. Zo is een db killer bij Caferacerwebshop.com kopen natuurlijk hartstikke mooi, maar het is niet noodzakelijk om te kunnen rijden. Spaar hier dan gerust nog even voor, terwijl je wel alvast de meest essentiële onderdelen op je motorfiets monteert.

Blijf realistisch


Het rijden op een caferacer is prachtig, maar het klusprojectje misschien zelfs nog wel mooier. Toch is het wel belangrijk om realistisch te blijven. Knipperlichten van Caferacerwebshop kun je wellicht nog eenvoudig zelf installeren, maar de echte grote onderdelen moeten in de meeste gevallen toch overgelaten worden aan een vakman. Vergis je hier niet in. Wanneer er fouten worden gemaakt, ben je immers meestal een stuk duurder uit om dit weer te laten repareren. Bedenk daarom van tevoren goed welke klussen je zelf kunt doen en wat je beter uit kunt besteden. Zo weet je zeker dat de caferacer straks geheel naar wens zal zijn en soepeltjes zal lopen.

Gerelateerd nieuws

Bouwen uitbesteden of zelf doen?

Iedereen heeft dromen in het leven. Een goede partner vinden, een kindje krijgen, een eigen huisdier kopen, een mooie auto. Bij veel mensen hoort een

Eigen huis bouwen?

Voor vele mensen is een huis bouwen een te grote stap die afschrikt omdat er immers heel wat bij komt kijken. Het is een groot