Specialistenplan.nl

3 tips om kunst op de juiste plek in jouw interieur te plaatsen

Deel artikel

Kunst is heel belangrijk voor het verbeteren van de sfeer in huis. Hoewel de meeste mensen goed begrijpen hoe belangrijk kunst is, worden er nog heel veel fouten gemaakt bij het plaatsen van kunst binnen het interieur. Nog al te vaak worden ruimtes volledig afgeladen met verschillende kunstwerken, waardoor het gehele effect van dat ene kunstwerk totaal verdwenen is. Hartstikke zonde, want het is juist belangrijk om de kunst voor zichzelf te laten spreken. Dat klinkt echter makkelijker dan het in werkelijkheid is. Ben jij van plan om binnenkort bij artihove nieuwe kunstwerken op de kop te tikken? Met de volgende 3 tips lukt het je zeker om deze volledig tot hun recht te laten komen.

1.      Less is more


Dit is misschien wel de belangrijkste tip die we kunnen geven. Overdaad is nooit goed. Durf juist de ruimte te pakken en het kunstwerk te laten spreken. Plaats bijvoorbeeld slechts één groot schilderij op een lange muur en niet ook nog allerlei andere kunstwerken daarbij. Zo zorg je ervoor dat dit schilderij de aandacht grijpt en vasthoudt, zonder de tussenkomst van andere nietszeggende decoratiestukken. Door minder kunst in huis te verwerken, heeft dit uiteindelijk veel meer effect.

Je kunt er ook voor kiezen om een kunstwerk van speciale waarde extra uit te laten komen binnen het interieur. Denk bijvoorbeeld aan een afscheidscadeau werk wat je ooit van je (ex-)collega’s hebt ontvangen. Hoe mooi is het om deze echt centraal te stellen in de ruimte? Zo vangt deze volop de aandacht en is het effect nóg specialer.

2.      Subtiele touch


Kunst hoeft niet direct in het oog te springen. Zeker niet wanneer de rest van de ruimte al relatief druk is. Daarom is het juist belangrijk om in dergelijke ruimtes voor een subtiele touch te zorgen. Plaats bijvoorbeeld enkele kleine bronzen beeldjes op de schoorsteenmantel of in een open kast. Zo geef je de ruimte direct wat meer flair, zonder dat het geheel veel te druk wordt. Dit is ook een goede oplossing wanneer je partner niet echt van de kunst is en jij wel. Zo sluit je eenvoudig een compromis, omdat het kunstwerk nou eenmaal niet enorm opvalt.

3.      Alles is kunst


Denk vooral niet dat kunst slechts één definitie kent. Vaak denken mensen bij kunstwerken bijvoorbeeld direct aan beeldjes van Artihove of prachtige schilderijen. Kunst is echter nog veel meer dan dat en laat zich zeker niet in één hoekje plaatsen. Alles wat mooi gevonden wordt en extra sfeer aan de ruimte toevoegt, kan als kunst gezien worden. Het maakt hierbij niet uit of het groot, klein, zelfgemaakt of zelf gekocht is. Alles is mogelijk. Zolang jij ervan geniet, kun je het als kunst bestempelen.

Laat je dus zeker niet wijsmaken dat je slechts uit een beperkt aanbod kunt kiezen. Want er is echt veel meer mogelijk dan je nu wellicht denkt. Laat je daarom verrassen door de enorme interessante items online in de winkel en maak dan pas een keuze. Het aanbod is zó groot, dat er echt voor ieder wat wils te vinden moet zijn. Laat je verrassen, ontdek je eigen smaak en geef het dan pas een plekje binnen je interieur. Zo kun je nooit een verkeerde keuze maken.

Dit artikel is geschreven door GMU | Big Data Online Marketing

Gerelateerd nieuws

Bouwen uitbesteden of zelf doen?

Iedereen heeft dromen in het leven. Een goede partner vinden, een kindje krijgen, een eigen huisdier kopen, een mooie auto. Bij veel mensen hoort een

Eigen huis bouwen?

Voor vele mensen is een huis bouwen een te grote stap die afschrikt omdat er immers heel wat bij komt kijken. Het is een groot