Site Loader
Bouwtrends

BouwtrendsEen aantal jaren geleden zat de bouwmarkt na de crisis, volledig in het slop. Mensen bouwden minder huizen, deden minder aan renovaties, zelfs de aankoop van huizen verminderde drastisch waardoor de immobiliën markt er ook onder leed. De laatste 2-3 jaar, komt de bouwmarkt er beetje bij beetje, langzaamaan weer bovenop en kan er terug een groei worden vast gesteld. Er worden weer volop huizen, kantoren en andere gebouwen gebouwd. En daarbij horen natuurlijk bouwtrends, want ja ook de bouwsector dient mee te gaan met zijn tijd. Hier op www.specialistenplan.nl ben je zo bij met de nieuwste ontwikkelingen en trends op vlak van bouw.

Veilige werkvloer

Een heel belangrijke trend in de bouwsector is de beveiliging van de werkvloer. In de bouw gebeuren helaas heel vaak ongelukken en er wordt gelukkig steeds meer en meer aan gedaan om dit te voorkomen. Zo zijn er verbeterde technologieën en procedures om ongelukken te vermijden. Zo is er bijvoorbeeld een beveiligingsapp die kunnen zorgen voor betere communicatie op de werkvloer en dus minder ongelukken. Er worden analyses gedaan rond de veiligheid op de werkvloer en dan worden er protocollen opgemaakt die via deze app naar iedereen in de bouwsector kunnen verstuurd worden.

Nieuwe technologieën: de 3D printer

Iedereen heeft er waarschijnlijk al van gehoord maar niemand verwacht waarschijnlijk dat de 3D printer ook effectief wordt ingezet bij bouwwerken. Door het werken met 3D printers, is er veel minder materiaal nodig en is er veel minder afval. Het bouwen dat iedereen kent, gaat vaak traag en is heel duur. Door de 3D printer te gebruiken gaat het veel sneller en is het een stuk goedkoper. Het is de bedoeling om in de toekomst bruggen, viaducten en andere bouwwerken te gaan bouwen met de 3D betonprinter. Zo’n nieuwe technologieën zorgen voor veel meer flexibiliteit in de bouwsector.

Modulaire bouw

De modulaire bouw wordt vaker gebruikt en wordt met de tijd populairder. Modulaire bouw houdt in dat er in fabrieken al grote onderdelen en modules van het huis worden gemaakt en dat deze grote stukken zo in elkaar gemonteerd kunnen worden tot een huis. Deze manier van bouwen gebeurt heel vaak voor pop-up gebouwen, grote bedrijven en grote instituten. Het is heel energiezuinig want het verbruikt 35% minder energie dan een gewone bouw. Bouwafval is er ook bijna niet doordat de grootste delen van het gebouw al vooraf in de fabriek worden gemaakt.

Post Author: specialistenplan.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *