Specialistenplan.nl

Bouwen uitbesteden of zelf doen?

Deel artikel

Bouwen uitbesteden of zelf doenIedereen heeft dromen in het leven. Een goede partner vinden, een kindje krijgen, een eigen huisdier kopen, een mooie auto. Bij veel mensen hoort een eigen huis ook tot dit droomplaatje. Veel mensen vinden hun droomhuis op de immo markt maar dit is niet voor iedereen zo. Veel mensen gaan daarom over tot het zelf bouwen van hun eigen droomhuis. Maar dat zelf bouwen is natuurlijk relatief want wat kan je allemaal zelf doen bij het bouwen van je eigen huis en wat laat je toch beter door specialisten doen? Dat vind je hier op http://www.specialistenplan.nl/.

Zelf bouwen: niet te onderschatten

Logisch dat je een eigen huis wil naar je eigen wensen en dromen. Maar vergeet niet dat er bij het bouwen van een eigen huis heel wat komt kijken en dat dit niet te onderschatten valt. Vaak kan het ook lang aanslepen, denk maar aan bouwwerken die stil liggen door het slechte weer. Je moet toch wel rekenen op een bouwtermijn van 120 werkdagen. Wil je zelf dus veel aan je huis doen, kan je er dus maar beter genoeg tijd voor uittrekken. Zelf je eigen huis bouwen of het meeste in eigen handen nemen drukt de kosten uiteraard wel maar het vergt ook enige handigheid en kennis.

Wat kan je uitbesteden?

Het ontwerpen en uittekenen van je droomwoning laat je misschien toch maar beter over aan een architect. Bij grote bouwwerken is dit ook verplicht. Zij kunnen je bovendien ook tips en richtlijnen geven. Grond- en funderingswerken: denk er maar niet aan om hier zelf aan te beginnen en laat deze taak over aan professionals. Bij ruwbouw en metselwerken laat je het grootste gedeelte ook best over aan specialisten. Wel kan je voorstellen om mee te helpen om de kosten toch nog wat te kunnen drukken. Een dak leggen kan je dan weer perfect zelf doen, indien je voor een plat dak kiest laat het dan best wel waterdicht maken door een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Het plaatsen van ramen en deuren laat je best ook over aan mensen die er iets van kennen.

Wat kan je zelf doen?

Alle andere werken zoals elektriciteit leggen, installeren van badkamer en keuken, schilderwerken en pleisterwerken kan je zelf doen. Niet heel veel om zelf te doen zou je denken maar deze taken vallen ook niet te onderschatten en kunnen heel wat geld besparen als je ze zelf doet!

Gerelateerd nieuws

Eigen huis bouwen?

Voor vele mensen is een huis bouwen een te grote stap die afschrikt omdat er immers heel wat bij komt kijken. Het is een groot